Južni Banat   Kovin   Kultura  

Pozorišni susreti u Kovinu od 29. marta do 2. aprila

Pozorišni susreti u Kovinu od 29. marta do 2. aprila

FOTO: Pixabay

VI KOPS (Kovinski pozorišni susreti) ove godine počinju 29. marta. Na festivalu će biti četiri profesionalne predstave i jedna dečja.
U sredu, 29. marta KoPS otvara Gradsko satiričko pozorište “Kerempuh” iz Zagreba, sa kultnom hrvatskom predstavom “Bilježnica Robija K.”

U četvrtak, 30. marta, nastupiće Goran Jevtić i Suzana Lukić, u predstavi “Pluća” zemunskog pozorišta “Madlenijanum”.

U subotu, 1. aprila, “Novosadsko pozorište” sa fenomenalnim Arpadom Mesarošem u glavnoj ulozi u predstavi “Ričard III”. (predstava nije za mlađe od 18 godina)

U nedelju, 2. aprila, zavesu na ovogodišnji KoPS će spustiti “Državni posao”, Čvarkov, Boškić, Torbica u predstavi “Velika seoba arhivatora”.

Svaka od predstava počeće u 20 časova.

Pretprodaja i preuzimanje kompleta ulaznica za večernje predstave trajaće od 10. do 22. marta po ceni od 3.000 dinara.

Od 23. marta do početka festivala kompleti ulaznica prodavaće se po ceni od 3.500 dinara i pojedinačne ulaznice po ceni od 1.000 dinara. Rezervacija ulaznica neće biti, poručuju iz Centra za kulturu u Kovinu.

Blagajna Doma kulture je otvorena svakog dana (sem nedelje) od 16 do 20:30 časova.

Kovinski pozorišni susreti su pozorišni festival pokrenut 2016. godine. U mestu gde publika, zahvaljujući odličnoj amaterskoj trupi, voli pozorište i redovno dolazi na predstave, želeli su da naprave novi festival sa kvalitetnim programom.

Kovin je nekada imao festival amaterskih pozorišta, koji već godinama ne postoji, ali zato postoji trupa koja veoma uspešno radi već 65 godina.