Sport   Najvažnije  

Stojković: Zadovoljan sam pobedom

Stojković: Zadovoljan sam pobedom

FOTO: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da je zadovoljan pobedom protiv Litvanije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbija je u Beogradu pobedila Litvaniju 2:0 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024.

- Naravno da sam zadovoljan pobedom, uvek je prva utakmica najvažnija i u psihološkom smislu teška. Ako pitate ljude u Srbiji, kazaće da je normalno da se pobedi. Ali, treba pobediti. Mislim da su momci odigrali rutinski, zasluženo smo pobedili. Na kraju je najvažnije da smo pobedili, a to nam je i bilo u planu - rekao je Stojković posle utakmice za TV Arena sport.

Srbija će naredni meč odigrati u ponedeljak u Podgorici protiv Crne Gore, koja je ranije danas pobedila Bugarsku 1:0.

- Moraćemo da budemo spremni, nema izgovora, Raspored je takav da za tri dana igramo u Podgorici. Verujem da ćemo biti spremni. Večeras je bilo nekih promena u timu i to iz razloga što smo hteli da sačuvamo energiju, svežinu. Nema nikakvih povreda i to je važno. Posebno me raduje to što nismo primili gol. To uliva posebno samopouzdanje. Da se vidi da može da odigra na takav način - dodao je selektor Srbije.

On je pohvalio Strahinju Erakovića, koji je bio u startnoj postavi protiv Litvanije.

- Eraković je bio fantastičan, igrao je bez greške. Vrlo iskusno je donosio odluke i kada je imao loptu i kada je bio bez nje. Mislim da se snašao odlično u ovoj ulozi. Bili smo bolji, možda je još koji gol mogao da se postigne, ali nevažno je. Idemo u nove izazove - zaključio je Stojković.