Južni Banat   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Polaganje probnog završnog ispita u O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj”

Učenici osmog razreda osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” polagali su probni završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i iz izbornog predmeta. Pripreme učenika osmog razreda  za probni završni test trajale su od početka školske godine. Učenici kažu da je najteži bio probni ispit iz matematike, ali da su ipak zadovoljni rezultatom.
Polaganje probnog završnog ispita u  O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj”

FOTO: Rtv Pančevo

Osmacima u OŠ‚‚Jovan Jovanović Zmaj “ u Pančevu, kako kažu, probni završni test iz maternjeg jezika ondosno Srpskog nije zadao velike muke. Sadržao je 20 zadataka, a đaci su imali na raspolaganju dva sata. Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja.

Ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru. Probni završni ispit, značajan je za stvaranje uvida u stvarno znanje učenika, navodi Marija Stanojević, učitejica ove školske ustanove. Značajnu podršku, kako kaže,  u pripremi za pologanje i za upis u srednju školu đacima nastavnici nastoje da  pruže kroz intenzivnu pripremnu nastavu,razovrsna testiranja i savetovanja.

Svi učenici imaju dovoljno vremena da se pripreme i obnove gradivo, i da bez treme  samouvereno pristupe završnom ispitu koji će biti održan u junu .

Izvor: RTV Pančevo