Sport  

Đoković igra u Beogradu, za Rolan Garos ima nade

Đoković igra u Beogradu, za Rolan Garos ima nade

FOTO: Twitter/Novak Djokovic

Srpski teniser Novak Đoković će igrati na Serbia openu, potvrdio je njegov stric Goran Đoković. 

- Za razliku od problema u Australiji, ovde kod nas trebalo bi da bude sve u redu. Novak je potvrdio da će sigurno učestvovati, a imamo i još dosta atraktivnih prijava, tako da ponovo očekujemo jak turnir - rekao je Goran Đoković koji će biti jedan od čelnih ljudi turnira. 

Osim u Beogradu, najbolji teniser sveta mogao bi da učestvuje i na predstojećem Rolan Garosu, kazao je profesior imunilogije u Parizu Alan Fišer.

On je za francuski "Conexxion" potvrdio da bi mere koje je uvela tamošnja Vlada, a isključuju nevakcinisane sportiste iz učešća na takmičenjima koje organizuje ova zemlja, mogle biti prekinute do starta Rolan Garosa.

Kako bi to bilo ispunjeno, neophodno je da broj zaraženih prema 100.000 stanovnika u skorije vreme bude barem za 10 puta manji u odnosu na trenutno. U ovom trenutku, taj indeks iznosi 2498.

Ukoliko dođe do preinačenja ranijeg stava Vlade Francuske da će samo vakcinisani moći da učestvuju na predstojećem Rolan Garosu, Novaku bi bila neophodna samo sertifikacija o preležanom virusu ili testiranju.

U tom slučaju, Đoković bi branio titulu osvojenu prošle godine kada je u finalu porazio Stefanosa Cicipasa.