Južni Banat   Društvo   Pančevo   Najvažnije  

Pančevo: Gradsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ povodom Svetskog dana zdravlja

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Pančevu, održano je gradsko takmičenje u kvizu „Šta znaš o zdravlju“, povodom Svetskog dana zdravlja, koji obeležava tokom aprila. Svoje znanje najbolji su odmerili na ovom takmičenju u prostorijama Crvenog krsta Pančevo.
Pančevo: Gradsko takmičenje  „Šta znaš o zdravlju“ povodom  Svetskog dana zdravlja

FOTO: Crveni krst Pančevo

Svetski dan zdravlja, obeležava se 7. aprila, a tip povodom su  članice žirija Jelena Krstić, diplomirani pedagog, Aleksandra Perović, doktorka medicine i Marina Krčadinac, strukovna medicinska sestra,  kroz diskusiju sa mladima, pokušale da odgovore na  ključna pitanja i daju smernice  u vezi sa mentalnim zdravljem, stvaranju zdravih navika, značaju spoljašnjih faktora i njihovom uticaju na zdravlje adolescenata.

Svoje znanje predstavljali su učenici iz  7 škola  podeljenih u  10 ekipa.

U kategoriji podmlatka (osnovne škole), izdvojila se Jana Kolundžija učenica OŠ “Miroslav Atnić – Mika“ Pančevo, čija je mentorka nastavnica biologije, Zlata Jovanović. Jana Kolundžija je ujedno i predstavnica podmlatka i učestvovaće pokrajinskom Kvizu „Šta znaš o zdravlju“, 11. aprila.

U kategoriji omladine (srednje škole) – izdvojila se Jovana Lukač, učenica Tehničke škole „23. maj“ Pančevo, uz svoju mentorku nastavnicu biologije Ivanu Nasković Slović.

Škole učesnice: Tehnička škola „23. maj“ Pančevo, Medicinska škola „Stevica Jovanović“, Pančevo, ETŠ „Paja Marganović“ Pančevo“, OŠ „Miroslav Antić – Mika“ Pančevo, OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice, OŠ „Sveti Sava“ Pančevo i OŠ „Đura Jakšić“ Pančevo.Crveni krst Pančevo je za sve prisutne obezbedio higijenske pakete koje su u skladu sa uvek aktuelnom temom o značaju održavanja lične higijene za očuvanje zdravlja. Kao uspomenu na učešće u Kvizu svi prisutni su dobili zahvalnicu Crvenog krsta Pančevo.