Sport   Najvažnije  

Vladimir Gaćinović preuzeo Železničar

Vladimir Gaćinović preuzeo Železničar

FOTO: FK Železničar

Železničar je dobio novog trenera. Na klupi Dizelke do kraja sezone sedeće iskustni stručnjak Vladimir Gaćinović, koji je sezonu počeo u Novom Pazaru, ali je onda otišao u Dečić iz Crne Gore, da bi se na poziv rukovodstva Železničara uputio u Pančevo.

- Naš klub je posle dobro odrađenih priprema u Turskoj sa četiri uzastopna trijumfa odlično počeo drugi deo šampionata, ali usledila su tri poraza i očigledna kriza igre i rezultata što je nedopustivo za klub sa najvišim ambicijama. Juče je sporazumno raskinut ugovor sa Tomislavom Sivićem, a ja koristim ovu priliku da mu se zahvalim i da mu poželim svu sreću u daljem radu. Hoću da se zahvalim i Pančevkama i Pančevcima koji nam pružaju veliku, bezrezervnu podršku, a to je dokaz da je ovaj klub voljen od svojih sugrađana. Izvinjavam se, kao predsednik kluba, na lošijim rezultatima u poslednja tri kola, ali siguran sam da ćemo opravdati ukazano poverenje. Zato pozivam sve Pančevke i Pančevce da dođu u subotu na Sportski centar „Mladost” i da podrže tim u duelu sa Loznicom – rekao je Naunković, prvi čovek Železničara.
Iako nije bio nekoliko meseci u srpskom fudbalu, Vladimiru Gaćinoviću su dobro poznate ambicije kluba u koji je stigao.
- Oduševljen sam prijemom u Železničaru. Znao sam da je Pančevo lep grad, ovde sam služio vojni rok osamdesetih godina prošlog veka i rado sam prihvatio poziv odog kluba. Sve ono lepo što sam čuo o Železničaru, sada sam se i uverio da je tako. Gledao sam utakmice ove ekipe i jasno je da moramo nešto da menjamo - istakao je Vladimir Gaćinović, novi trener Železničara. 
Kao što je poznato Železničar je trenutno drugi na tabeli, ali je posle pet prolećnih pobeda, vezai i tri poraza. Uprava kluba je brzo reagovali i našla zamenu u iskusnom superligaškom treneru.
- Moj kolega Tomislav Sivić je radio dobar posao, ali ekipa je zapala u neku letargiju, pa ćemo pokušati da je trgnemo, da pojačamo agresivnost. Već u subotu nas očekuje duel sa Loznicom, to je možda i meč sezone u ovom trenutku. Moramo da pobedimo, mora ekipa da povrati samopouzdanje, obaviću i individualne razgovore sa igračima. Jednosatvno, hoćemo da povratimo balans u tim, da se vratimo na pobednički kolosek. 
Ono što je veliki problem pred duel sa Loznicom jesu povrede igrača, ipak Gaćinović kaže da će sklopiti dobar tima za ovaj važan duel.
-Povrede igrača jesu problem, ali izgovora nema. U kratkom periodu ćemo odigrati čak četiri utakmice, ni raspored nam ne ide na ruku, pa ćemo probleme morati da rešavamo u hodu. Želimo da mirno dočekamo plej-of, a posle da dođemo i do cilja, do plasmana Železničara u elitu – istakao je novi šef stručnog štaba Železničara Vladimir Gaćinović, kome će u radu pomagati Branko Savić, još jedno dobro poznato fudbalsko ime, ali i kondicioni trener Filip Jorgić.