Južni Banat   Društvo   Vršac  

Brnabić: Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan pacijentima u Srbiji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, obišla je kompaniju Hemofarm u Vršcu zajedno sa predstavnicima Vlade i diplomatskim korom i upoznala se sa inovativnim lekom Corpos. Ovaj lek  dostupan je i pacijentima i Srbiji koji su oboleli od multiple skleroze.
Brnabić: Inovativni lek protiv multiple skleroze dostupan  pacijentima u Srbiji

FOTO: instagram @anabrnabic

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, tokom posete kompaniji „Hemofarm“ u Vršcu, istakla da država izdvaja čak 4,3 milijarde dinara za lečenje retkih bolesti. U Srbiji je počela proizvodnja prvog inovativnog leka Corpos, za lečenje pacijenata obolelih od MS.Corpos je revolucionarni lek koji će značajno promeniti tok bolesti i unaprediti kvalitet života obolelih od MS, izjavila je predsednica Vlade.

Premijerka Brnabić rekla je da se pregovara sa kompanijom Hemofarm i o široj proizvodnji drugih inovativnih lekova u Srbiji i da je za poslednje 4 godine učetvorostručen broj pacijenata obolelih od multiple skleroze koji se leče na račun RFZO.

Brnabić je rekla da je budžet vlade Republike Srbije za 10 godina uvećan 33 puta za lečenje pacijenata obolelih od retkih bolesti. Premijerka je istakla i da postoji još pacijenata koji nije pokriven najsavremenijim terapijama, ali da će država raditi na tome da se i to promeni.