Srbija   Društvo   Najvažnije  

Javni poziv za kupovinu stanova namenjenih rešavanju stambenih potreba najugroženijih izbeglica

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije objavio je izmenjen javni poziv za kupovinu stanova namenjenih rešavanju stambenih potreba najugroženijih izbeglica sa prostora bivših Republika SFRJ na teritoriji Beograda od fizičkih i pravnih lica, na osnovu kojih će otkup stambenih jedinica biti omogućen po tržišnim cenama do 1.800 evra bez PDV-a po metru kvadratnom, koji traje do 1.aprila 2023. godine.
Javni poziv za kupovinu stanova namenjenih rešavanju stambenih potreba najugroženijih izbeglica

FOTO: Komesarijat za izbeglice

Na javni poziv mogu da se prijave sva fizička i pravna lica koja imaju u vlasništvu stambenu jedinicu na teritoriji grada Beograda, a zainteresovana su da tu nekretninu od njih otkupi država.

Javni poziv, obrazac ponude, kao i sve ostale informacije u vezi sa javnim pozivom nalaze se na zvaničnoj stranici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, na linku: www.kirs.gov.rs

Republika Srbija je u okviru Regionalnog stambenog projekta, potprojekat 9, obezbedila više od pet miliona evra bespovratnih donatorskih sredstava koji su namenjeni stambenom zbrinjavanju najugroženijih izbeglica sa prostora bivših Republika SFRJ.