Južni Banat   Društvo   Srbija   Pančevo  

Danas se obeležava Svetski dan zdravlja

Svetski dan zdravlja obeležava se ove godine pod sloganom “Zdravlje za sve”. Tim povodom Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je preventivne preglede za zaposlene u pančevačkoj gimnaziji.
Danas se obeležava Svetski dan zdravlja

FOTO: Pixabay

Svetski dan zdravlja obeležava se 7. aprila na dan kada Svetska zdravstvena organizacija obeležava 75. godišnjicu od osnivanja. Dom zdravlja Pančevo svakog dana uz preventivne preglede kao i tokom  redovnog rada sa pacijentima sa profesionalnim pristupom radu i svim potrebama naših sugrađana.

 

„Ove godine pod sloganom “Zdravlje za sve”. Što znači da smo u ovoj priči uključeni svi, zdravstveni radnici, pacijenti i lokalna zajednica i mediji. Ali pojedinac kao takav da prepozna koliko je bitno njegovo zdravlje. Što se tiče Doma zdravlja ja ću opet ponoviti prevencija na prvom mestu i rana dijagnostika“, kaže direktorka Doma zdravlja dr Zorica Sokić.

Preventivni centar povodom Svetskog dana zdravlja organizovaće preglede za zaposlene u Gimnaziji Uroš Predić.

„Određivanje faktora rizika su mogućnost da izmere šećer iz kapi krvi, visinu krvnog pritiska, telesnu težinu, izračunaju BMI“, navodi doktorka Sokić.

Nije dovoljno brinuti o zdravlju samo jedan dan preventivni pregledi su značajni  potrebno je malo strpljenja, zakazati i u okviru mesec dana uz zdravstneu knjižicu proveriti neke osnovne parametre koji mogu biti pokazatelji kakvo je vaše zdravlje.