Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Bolnici u Beloj Crkvi od Pokrajine 18,8 miliona dinara

Direktorka Specijalne bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi, dr Biljana Šinžar u Novom Sadu prisustvovala svečanom uručenju ugovora o finansiranju ove zdravstvene ustanove u iznosu od 18.842.335,24 dinara.
Bolnici u Beloj Crkvi od Pokrajine 18,8 miliona dinara

FOTO: Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ Bela Crkva

Po konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo za finansiranje i sufinansiranje zdravstvenih ustanova, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi dodeljena su sredstva u iznosu 18.842.335,24 dinara, namenjena za adaptaciju prostora za smeštaj skenera, elektro radove, uključujući i trafo, montažu skenera .

- Svi ovi radovi su neophodni jer se radi o 128- slajsnom skeneru, jake jačine. Ovim će se obezbediti svi potrebni uslovi za instaliranje i bezbedan rad skenera, koji je za našu ustanovu obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i koji je dopremljen i nalazi se u bolnici. Dobijanje skenera je od velikog značaja, jer baviti se ozbiljno plućnom patologijom u sadašnjem vremenu, bez skenera je zaista nemoguće. Pre svega, znatno ćemo unaprediti našu dijagnostiku, povećati broj rano otkrivenih karcinoma pluća i smanjiti smrtnost od ove bolesti u našem regionu. Zahvaljujem Vladi AP Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo , što su i ovoga puta imali razumevanja za naše potrebe i omogućili nam da unapredimo zdravstvenu zaštitu u našem regionu”, rekla je dr Biljana Šinžar  v.d direktor Specijalne bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.