Južni Banat   Društvo   Servisna Informacija   Srbija   Najvažnije  

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na oprez svih učesnika u saobraćaju

Agencija za bezbednost saobraćaja upućuje apel svim učesnicimau saobraćaju da obrate posebnu pažnju i budu dodatno oprezni u periodu Uskršnjih praznika kada je povećan intenzitet saobraćaja na putevima u Republici Srbiji. Očekuju se povoljni vremenski uslovi, putovanja na duže relacije, i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju. Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj mopeda, motocikala i bicikala, kao i veći broj pešaka. Period praznika prati veća konzumacija alkohola, kao i češća prekoračenja brzine.
Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na oprez svih učesnika u saobraćaju

FOTO: Pixabay

Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanjauslovima na putui poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci.Pešacima i biciklistima savetujemo da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni i da poštuju saobraćajne propise.Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige izaštitnu opremu i poštuju propise.Vozače i putnike u automobilima podsećamo da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

 

U periodu najradosnijih praznika statistika o saobraćajnim nezgodama čestonije radosna zato pozivamo sve učesnike u saobraćaju da bezbednim i odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju života i zdravljasvih učesnika u saobraćaju.