Sport   Najvažnije  

Železničar bolji od Akrona na pripremama u Antaliji

Fudbaleri Železničara zabeležili su i treću pobedu na pripremama u Antaliji. Ruski drugoligaš Akron je savladan 1:0 golom Balaža u 86. minutu.
Železničar bolji od Akrona na pripremama u Antaliji

Treći meč i treća pobeda fudbalera Železničara na pripremama u Antaliji. Golom Bojana Balaža u 86.minutu savladan je ruski drugoligaš Akron 1:0.

I u ovom meču viđeno je dobro izdanje pančevačkog tima. Borbenost i motivacija su bili na visokom nivou. Odbrana, praktično, bez greške. Železničar je imao nekoliko lepih akcija, ali je malo “škripalo” u realizaciji. U ovom meču na pripremama u Antaliji debitovao je Vukašin Luković, dete Železničara.

Prvi šut ka golu uputio je Stojčev u 9.minutu. Uzvratili su Rusi preko Maruhina, ali je lopta prošla pored gola. U prvih 45 minuta inicijativa Železničara i nekoliko poluprilika za pančevački tim Đorđevića, Zuvića i Luke Petrovića, ali su mreže ostale mirne i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvreme otvorila je prilika za Akron, šutirao je Palienko, ali je šut zaustavio Živković. U nastavku utakmice beležimo polušanse Regana i Stefana Radojičića, ali je rezultat ostao 0:0.

U samom finišu utakmice, u 86. minutu, Konatar je sjajno prošao po levoj strani, ubacio u kazneni prostor tamo odlično pronašao Balaža koji je najpre prevario Čistjakova, a potom i savladao Magomedova za pobedu Železničara 1:0.

Dragan Aničić, trener Železničara, naglasio je da raduju pobede, ali da je važnije što su sve dosadašnje utakmice ispunile cilj.

- I danas su dve ekipe igrale po 45 minuta i nije tu bilo mnogo razlike, prvenstveno u pristupu. Meni kao treneru godi što imamo širok roster. Biće mi veoma teško jer kad počne prvenstvo neki igrači, verovatno, neće imati minutažu kakvu zaslužuju, ali postavili smo neka pravila i svi se toga pridržavaju. Svi smo ovde sa istim ciljem, a to je da Železničar napravi što bolje rezultate – bio je prvi komentar Aničića.

Strateg pančevačkog tima kratko je analiziirao segmente igre svog tima.

- Ovo danas je defanzivno bilo “master klas”, odigrali smo izuzetno dobro i u prvom i u drugom poluvremenu protiv ekipe koja igra specifičan fudbal sa mnogo rotacija. Imamo dosta prostora da napredujemo u igri sa loptom u ofanzivi i to je jedini segment igre u kome treba da napravimo napredak.

U samom finišu meča na teren je izašao i Luković, dete pančevačkog tima.

 - Nekome je malo i tri puta po 90 minuta, a nekome je dovoljno i tri minuta. Svako treba da iskoristi ukazanu šansu i da, ako ima i pola minuta u tom vremenu uradi nešto. Luković je danas za tri minuta napravio tri vanserijska poteza i nagovestio drugima ono što mi znamo da je veoma talentovan i da je pred njim rad kako bi jednog dana postao dobar igrač – zaključio je Aničić.

Naredni, četvrti meč na pripremamam u Antaliji Železničar bi trebalo da odigra u sredu. Rival će biti Zorja iz Ukrajine.

 

Utakmica je odigrana na terenu SC “Kosmos” u Antaliji. Strelac: Bojan Balaž u 86.minutu.

ŽELEZNIČAR: Andrijanić, Kostić, Radojičić, SImčević, Dabić, Petrović, Plavšić, Đoršević, Stojčev, Milošev, Zuvić. Igrali su još: Živković, Bašaž, Marković, Dašić, Konatar, Stanimirović, Regan, Jovanović, Grgić, Tripković, Adžibaba, Luković.

AKRON: Volkov, Zuev, Rogač, Ševelj, Savičev, Čudin, Azarov, Maruhin, Kilin, Giraev, Bazelok. Igrali su još: Mahomedov, Sagutkin, Paličenko, Čistjakov, Kožedub, Bosov, Potalov, Sasin, Deljkin, Nihaev.