Ekonomija   Najvažnije  

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je tri nova konkursa

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je tri nova konkursa za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju piva, zatim vina i rakije, kao i za sufinansiranje investicija u preradu voća i povrća.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je tri nova konkursa

FOTO: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Zainteresovani poljoprivrednici na ove pozive mogu da konkurišu do 26. maja.

Kod sva tri konkursa bespovratna sredstva daju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova a za preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioce registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i osnivače pravnog lica mlađe od 40 godina, do 60 odsto troškova investicije.

Po jednoj prijavi se može dobiti najviše dva miliona dinara odnosno 2,2 miliona za preduzetnike i pravna lica, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica i ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene, dok se po jednoj prijavi može dobiti najmanje dobiti 100.000 dinara.

Uslove i detalje konkursa svi zainteresovani mogu da nađu na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.