Južni Banat   Srbija   Društvo   Najvažnije  

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane mladiće i devojke za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem da podnesu svoje prijave i već u junu ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije. Svi koji se odluče na taj korak dobiće priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, provere svoje sposobnosti, i na najbolji način pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema odbrani svoje zemlje.
Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem

FOTO: Ministarstvo odbrane

Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje rođeni od 1. januara 1993. do 31. decembra 2004. godine, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.Prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire takođe je u toku, s tim što će ti kandidati na služenje biti upućeni u septembru 2023. godine.


Buduće vojnike očekuje zanimljiva i dinamična vojna obuka sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije, ali i mesečna plata koja, posle najnovijeg povećanja, iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092