Južni Banat   Društvo   Hronika   Servisna Informacija   Pančevo   Najvažnije  

MUP: Od 28. aprila do 2. maja pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Pančevu, u periodu od 28. aprila do 2. maja, sprovešće pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom predstojećih prvomajskih praznika, kada se na svim važnijim putnim pravcima očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.
MUP: Od 28. aprila do 2. maja pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

FOTO: MUP

Pojačana kontrola će biti usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, saobraćajna policija usmeriće aktivnosti i na otkrivanje prekršaja koje čine vozači ovih vozila.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine iz vozila.

Napominjemo da će u cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da praznike proslave odgovorno i da poštovanjem saobraćajnih propisa daju direktan doprinos očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.