Srbija  

Ministar Vulin: Poštujte saobraćajne propise i ponašajte se odgovorno u saobraćaju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je sa načelnikom Uprave saobraćajne policije Slavišom Lakićevićem i direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem, obišao patrolu saobraćajne policije, koja u sklopu međunarodne akcije vrši pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa.
Ministar Vulin: Poštujte saobraćajne propise i ponašajte se odgovorno u saobraćaju

FOTO: Printscreen/Instagram/MUP

Ministar Vulin je tom prilikom rekao da će saobraćajna policija nastaviti sa pojačanom kontrolom saobraćaja i akcijama usmerenim na poboljšanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

- Smrt u saobraćaju jednostavno može i mora da se izbegne. Vežite pojas, usporite, nemojte da pijete, nemojte da sedate drogirani za volan. U odnosu na prošlu godinu za 75 odsto je povećan broj otkrivenih vozača koji voze pod dejstvom narkotika. Nema opravdanja za alkohol, za drogu, nema opravdanja da ne vežete pojas, da ne vežete pojas svom detetu. Nema opravdanja za smrt u saobraćaju, naglasio je ministar Vulin.

Načelnik Uprave saobraćajne policije ukazao je da se od 14. do 21. februara, s obzirom na to da su đaci na raspustu, očekuje pojačana frekvencija, posebno ka turističkim centrima.

- Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, a posebno da poštuju saobraćajne propise, signalizaciju i znake koje daju policijski službenici, kao i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju kolovoza, rekao je Lakićević.

Od početka godine u Srbiji, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 53 ljudi.