Južni Banat   Društvo   Hronika   Pančevo   Najvažnije  

Policijski službenici od danas u svim školama

Od danas su u svim školama u Srbiji prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati sve do kraja nastave. Školski policajci su na radnim mestima i u osnovnim školama „Dositej Obradović“ Opovo i „Zoran Petrović“ Sakule, kao i u njihovim izdvojenim odeljenjima u Sefkerinu i Barandi. Dežurstva koja su do sada davali učenici preuzeće pomoćno osoblje u školi.
Policijski službenici od danas u svim školama

FOTO: Glas Opova

Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora. Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola, kao i maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima.

Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika.

MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave.