Srbija  

Pripadnik Vojske Srbije najbolji na takmičenju „Najbolji ratnik“

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije vodnik prve klase Ivan Jeremić pobednik je takmičenja „Najbolji ratnik“ koje je održano u Sjedinjenim Američkim Državama, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja.
Pripadnik Vojske Srbije najbolji na takmičenju „Najbolji ratnik“

FOTO: Ministarstvo odbrane

Na ovom regionalnom takmičenju, koje predstavlja test fizičkih sposobnosti i vojničkih znanja i veština, u bazi „Džejms A. Garfild“ u Raveni snage su odmerili najbolji vojnici iz američkih država Ajove, Viskonsina, Ilinoisa, Indijane, Minesote, Mičigena i Ohaja, te predstavnici Mađarske i Srbije.

Oni su se tokom pet napornih dana nadmetali u 12 zahtevnih disciplina, koje su, između ostalog, obuhvatale poznavanje naoružanja, gađanje pod stresom i na specijalizovanom poligonu, preživljavanje u vodi, marševanje pod opterećenjem, navođenje artiljerijske vatre i pružanje prve pomoći.

Osvajanjem prvog mesta u jakoj konkurenciji, i to sa naoružanjem i vojnom opremom koji su na upotrebi u Oružanim snagama SAD, vodnik Jeremić je pokazao da pripadnike Vojske Srbije krase najviše vojničke vrline, da su vrhunski profesionalci i da su u realizaciji zadataka uporni, disciplinovani i posvećeni.

Bilo je ovo prvo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju „Najbolji ratnik“ u SAD. Reč je o samo jednoj od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD.