Ekonomija   Najvažnije  

Skoro dve milijarde dinara za razvoj turizma u AP Vojvodini

Dve javne rasprave na kojima će biti predstavljen Nacrt programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine biće održane do kraja godine.
Skoro dve milijarde dinara za razvoj turizma u AP Vojvodini

FOTO: Piqsels

Kako je najavljeno na prvoj javnoj raspravi, biće posebno definisan verski turizam, dok će poseban akcenat biti na razvoju lovnog turizma, gde je cilj da se objedini lovna ponuda na celoj teritoriji AP Vojvodine. 

Prema podacima republičkog zavoda za statistiku, Vojvodinu je u prvih sedam meseci prošle godine posetilo skoro 380 hiljada turista, što je za gotovo 70 odsto više nego 2021. godine. 

- Posebna pažnja posvećena je manifestacionom turizmu, jer brojne posete se upravo planiraju u skladu sa održavanjem manifestacija poput "Egzita" i "Tamburica festa", ali i drugih od posebnog značaja za Vojvodinu”, naglasio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, na javnoj raspravi.

Ono što turiste najviše privlači u Vojvodini su prelepa priroda koja krasi našu ravnicu i mnogobrojne manifestacije. Bitno je naglasiti da u Vojvodini svaka opština ima svoje manifestacije, koje već godinama unazad kroz bogate programe i ponude, čuvaju našu tradiciju. 

Na javnoj raspravi je posebno istaknut značaj ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj turističke infrastrukture, gde su pomenuti i novi putevi na Fruškoj gori, koji će doprineti porastu broja poseta Vojvodini.

Još jedan bitan pravac je razvoj digitalnog turizma, jer moderno vreme ima i moderne zahteve, koji se ogledaju u  turističkim formama poput virtuelnih putovanja.