Pančevo   Pančevo   Društvo  

Ivanovo: Počele prijave za festival „Zlatna dirka“

VI Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ - Prva harmonika Vojvodine održaće se 25. i 26. juna u Ivanovu kod Pančeva. Prijave takmičara su otvorene i trajaće do 20. juna.
Ivanovo: Počele prijave za festival „Zlatna dirka“

FOTO: Dom kulture Ivanovo

Propozicije festivala i Obrazac za prijavu zaintereovani mogu preuzeti na sajtu festivala: prvaharmonikavojvodine.com.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je festival od prvog dana dobro prihvaćen od strane takmičara, jer žiri čine kvalitetni i renomirani umetnici.

- To je i jedan od razloga zašto iz godine u godinu imamo veliki broj prijavljenih takmičara ne samo iz Srbije, već iz celog regiona. Zato smo morali da razmotrimo i neke promene u načinu rada žirija u okviru festivala, jer se pokazalo da je jedan dan malo za ovako veliki broj prijavljenih takmičara u svim kategorijama. Takmičarski deo i ove godine biće podeljen u dva dana, najavio je Marko Guran.

Festival „Prva harmonika Vojvodine“ je jedna od značajnih manifestacija koja promoviše Ivanovo i obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ovog malog mesta. U selu živi nešto manje od 1.000 stanovnika, a u vreme festivala poseti ga više od četiri hiljada ljudi iz cele Srbije i iz regiona.

Organizator Festivala „Prva harmonika Vojvodine“ je Dom kulture u Ivanovu.