Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Kultura   Najvažnije  

Otvaranje 10. BUDI festivala večeras ispred Galerije savremene umetnosti u Pančevu

Otvaranje 10. BUDI festivala večeras ispred Galerije savremene umetnosti u Pančevu

FOTO: Kulturni centar Pančevo / promo

Otvaranje jubilarnog 10. bijenala umetničkog dečjeg izraza BUDI u Pančevu, biće održano danas u 18 časova na platou ispred Galerije savremene umetnosti.

„Na samom početku pozdraviće nas oni koji podržavaju naš rad i bez kojih BUDI ne bi bio moguć: Aleksandar Stevanović – gradonačelnik Grada Pančeva, Roman Strakoš – generalni direktor kompanije Brose, Srbija, koja je i generalni pokrovitelj festivala, i NJE Anke Konrad, ambasadorka Savezne republike Nemačke u Beogradu – Nemačka je država gost-domaćin jubilarnog BUDI-ja“, navodi se u pozivu organizatora Bijenala.

Nakon svečanog otvaranja publika će biti u prilici da u Galeriji savremene umetnosti obiđe izložbu radova nagrađenih na 10. BUDI konkursu, da posluša tri hora: Vokal Kids, Hor muzičke škole „Jovan Bandur” i Merry Gospel Choir iz Beograda, kao i pančevačku muzičku atrakciju – Gimnazijski Idol.

Jubilarno međunarodno 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza održava se od 15. maja do 15. juna na više lokacija u Pančevu, sa više od 70 programa.

Država gost-domaćin 10. BUDI-ja je Nemačka.

Festival organizuju Kulturni centar Pančeva i udruženje građana BUDI, pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Generalni pokrovitelj 10. BUDI-ja je kompanija Brose, a festival tradicionalno podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.