Južni Banat   Bela Crkva   Društvo  

U Beloj Crkvi održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je u nedelju 14. maja u prostorijama zgrade Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“.
U Beloj Crkvi održano takmičenje u pružanju prve pomoći

FOTO: Crveni krst Bele Crkve

Ove godine su na takmičenju učestvovala 32 učesnika, koji su pokazali solidno znanje u veštini pružanja prve pomoći.

„Osnovni cilj ovoga takmičenja (kao i obuke koja mu prethodi), je da obučimo što više naših omladinaca i podmlatkara u veštini davanja prve pomoći, a kao i uvek do sada, dve najbolje ekipe (u kategoriji podmlatka i kategoriji omladine), će nas predstavljati na pokrajinskom takmičenju, koje će se održati u septembra ove godine. Takmičilo se ukupno šest ekipa (četiri ekipe osnovaca i dve ekipe srednjoškolaca). Ove godine nismo insistirali da članovi jedne takmičarske ekipe budu iz jedne škole, tako da je u jednoj ekipi bilo učenika iz više škola, već smo se trudili da se što više dece obuči u veštini davanja prve pomoći“, kaže sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić.

Na kraju takmičenj odabrani su najbolji pojedinci iz svih ekipa, koji će predstavljati opštinu na pokrajinskom takmičenju, 27. maja u Kikindi.

Ukoliko ekipe u Kikindi budu pokazale dovoljno veštine i znanja, mogle bi da se probiju i na republičko takmičenje u pružanju prve pomoći.