Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Bela Crkva: Fotografija Marka Lazarevića najbolja na takmičenju u podvodnoj fotografiji

Prvenstvo Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u podvodnoj fotografiji održano je proteklog vikenda u Beloj Crkvi.
Bela Crkva: Fotografija Marka Lazarevića najbolja na takmičenju u podvodnoj fotografiji

FOTO: KPA „Bela Crkva“

Takmičenje je organizovao Klub za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ pod pokroviteljstvom Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije, Saveza podvodnih aktivnosti Vojvodine i opštine Bela Crkva.

„Izuzetno loše vreme u prethodnom periodu je uticalo i na dolazak takmičara, pa je tako od 27 prijavljenih na verifikaciju pristupilo 17 takmičara, što nije poremetilo ritam ronjenja i podvodnog fotografisanja imajući u vidu da su takmičari imali na raspolaganju 4 sata da naprave 302 fotografije od kojih je trebalo izdvojiti za tri kategorije po jednu fotografiju i predati na žiriranje“, kaže predsednik KPA „Bela Crkva“ Dragan Perašević.

Nakon brifinga na Glavnom belocrkvanskom jezeru, takmičari su se preselili na Novo jezero gde su zaronili u potrazi za najlepšim podvodnim kadrovima.

Nakon toga, takmičari su sami birali one fotografije koje će predati na žiriranje u nekoliko kategorija: ambijent, makro i riba.

Odlukom žirija dodeljene su medalje u nekoliko kategorija pojedinačnog nadmetanja, a najuspešnijim klubovima dodeljeni su pobednički pehari.

Prvo mesto osvojio je „Svet ronjenja“ iz Beograda, drugo mesto KPA „Bela Crkva“ i treće mesto EKO RGI iz Bosne i Hercegovine.

Za najbolju fotografiju takmičenja proglašena je fotografija Marka Lazarevića, takmičara KPA „Bela Crkva“. Lazarević spada u sam vrh podvodnih fotografa u Srbiji i regionu, a ovo mu je peta nagrada za najbolju fotografiju ovakve vrste takmičenja.

„Prvenstveno želim da se zahvalim opštini Bela Crkva za finansiranje smeštaja i nagrada za učesnike takmičenja. Uslovi ronjenja nisu bili idealni na akvatorijumu Novog jezera, zbog jakog vetra bila je smanjena vidljivost. U potrazi za ribom naleteo sam na kornjaču koja pliva, što je retkost, uglavnom se kornjače sakriju negde na dnu jezera. Iskoristio sam priliku i na fotografiji kornjača kao da pozira“, rekao je Lazarević.