Južni Banat   Plandište   Najvažnije  

Dom zdravlja u Plandištu organizuje preventivne preglede u saradnji sa Udruženjem invalida rada

Dom zdravlja u Plandištu organizuje preventivne preglede u saradnji sa Udruženjem invalida rada

FOTO: Pixabay

Dom zdravlja Plandište, u saradnji sa Opštinskim udruženjem invalida rada Plandište, u subotu od 8 sati u prostorijama zgrade ambulante u Plandištu organizuje preventivne preglede srca, krvnog pritiska i šećera u krvi.

“Lekarski pregledi koje organizujemo u saradnji sa udruženjima penzionera, udruženjima žena i invalida rada sa teritorije Opštine Plandište predstavljaju deo jedne velike akcije koju organizujemo pod nazivom “Prevencijom do zdravlja”. Preventivni pregledi organizuju se tokom čitave godine i trudimo se da ove prevntivne preglede organizujemo u svim naseljenim mestima. Pregledi će obuhvatati razgovor sa specijalistom opšte medicine, EKG, krvna slika sa biohemijom, kontrolu krvnog pritiska i šećera u krvi. Kroz ove preventivne preglede mogu se uočiti potencijalni problemi koji mogu značajno da uruše zdravlje ukoliko se na vreme ne reaguje sa adekvatnim terapijama i zato je saradnja sa udruženjima od velikog značaja”, naveo je dr Nebojša Drljević, v.d. direktora Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište.

Zainteresovana lica mogu se javiti predstavnicima Opštinskog udruženja invalida rada Plandište kako bi se sačinila jedinstvena lista i kako bi se pregledi mogli obavljati po utvrđenom redosledu.

Dr Drljević još i dodaje da će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti i da će se preventivni pregledi organizovati i u drugim naseljenim mestima u Opštini Pladnište, kako bi svim građanima pružili jednaku i potpunu zdravstvenu zaštitu.