Sport   Najvažnije  

Triatlonci Tamiša uspešni na četiri različita takmičenja

Triatlonci Tamiša uspešni na četiri različita takmičenja

FOTO: TK Tamiš

Iza Triatlon kluba Tamiš je uspešan vikend, a članovi ovog kluba su učestvovali na četiri različita takmičenja. U Vrbasu je održana trka prvenstva Srbije u trčanju na 10 kilometara na drumu. Juniori TK Tamiš Bogdan Jelača i Luka Gligorić, su nastupali kao predstavnici AK Dinamo Pančevo i ostvarili fantastične plasmane. Jelača je trku završio kao viceprvak Srbije u juniorskoj konkurenciji i kao osmi u apsolutnom plasmanu dok je Gligorić osvojio bronzu i završio u top 15 u apsolutnoj konkurenciji ( 13 mesto ). Bio je to odličan test za momke pred važne triatlonske trke.
U Kotoru, je bila druga grupa takmičara, a oni su učestvovali na popularnoj trci Ocean Lava Montenegro. TKT su predstavljali Marija Smoljanić, Sanela Fetahović, Srđan Stojkov, Luka Martinović, Filip Rudaković, Aleksandar Samardžija, Mihajlo Novakov, Miloš Vučković, Filip Kaurin i Igor Rod. Po veoma teškim uslovima za trkanje svi su dali svoj maksimum i uspešno završili trku.
U isto vreme u Begečkoj Jami kraj Futoga održan je 1. Dinamik akvathlon. TKT su predstavljali uglavnom mlađi triatlonci, a ostvareni su odlični rezultati:
- Artemii Datsenko pobednik trke u apsolutnoj konkurenciji i U23
- Mateja Kajalić najbrži pionir
- Savić Petar prvi kod mlađih kadeta
- Stančul Lazar drugi kod mlađih kadeta
- Stojanović Dušan treći kod mlađih kadeta
- Perišić Novak najbrži kadet
Odlični su bili još i Mia Kajalić, Savić Aleksa i Gvero Mihailo.
Sa prilično hladnom vodom, 16.8 stepeni, u Adi Ciganliji su se borili i TeKaTejci koji su učestvovali na plivačkom maratonu. Klub je predstavljalo pet takmičara:
- Nađa Stančul prvo mesto kod dama na trci 1.5km
- Bogdan Jelača prvo mesto apsolutno na trci 1.5km 
- Kosta Mirković prvo mesto apsolutno na trci 3km
- Stančul Slobodan prvo mesto apsolutno na trci 5km
- Marjan Lukić drugo mesto u kategoriji 40-49 na trci 5km
Sezona se nastavlja trkom 30. Pančevački triatlon 04. juna na poznatoj lokaciji Tamiški kej.