Južni Banat   Kovačica   Društvo   Najvažnije  

Program manifestacije "Dani Kovačice" za predstojeći vikend

Program manifestacije "Dani Kovačice" za predstojeći vikend

FOTO: Opština Kovačica

Dani Kovačice otvoreni su od 13. maja i trajaće do 25. maja. Nakon krosa osnovne škole, obeležavanja 220 godina od osnivanja Osnovne škole Mlada pokolenja u Kovačici, brojnih aktivnosti udruženja, priprema se centralni deo proslave koji je planiran za 19. i 20. maj.

PETAK 19. MAJ
U petak 19. maja tačno u podne maturanti će igrati na šetalištu ispred opštine u Kovačici. Istog dana, samo pola sata kasnije, svi zaintresovani mogu posetiti Dan otvorenih vrata Gimnazije Mihajlo Pupin. Od 20 časova spremite se za rok veče u dvorištu mesne zajednice u Kovačici.

SUBOTA 20. MAJ
Tačno u podne otvaraju se dve manifestacije – u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici biće otvoren Prolećni salon, a u Mesnoj zajednici Kovačica biće organizovan Dan otvorenih vrata Udruženja žena Kovačica.

U 12.30 Galerija Babka predstaviće izložbu pokojnih slikara naive, a od 14.00 časova počeće manifestacija Dan cveća i meda u organizaciji Turističke organizacije opštine Kovačica. Od 16 časova u dvorištu mesne zajednice u Kovačici biće organizovana smotra folklora.

Potom sledi spektakl – od 20 časova predgrupa Kacuri, a potom popularna, poznata i slavna slovačka grupa "Sokoli".