Južni Banat   Društvo   Kovačica   Najvažnije  

Samoš: Bogat program obeležavanja seoske slave Svetog Nikolaja letnjeg

Seoska slava u Samošu će i ove godine biti proslavljena uz bogat kulturno - umetnički program, navela je predsednica MZ Samoš, Jelene Trajković.
Samoš: Bogat program obeležavanja seoske slave Svetog Nikolaja letnjeg

FOTO: MZ Samoš

Kako su naveli iz MZ  Samoš, meštani ali i svi posetioci će moći da uživaju u zabavnom programu, nastupima folklornih drustava, da kupe i probaju različite specijalitete udruženja žena, i još mnogo toga...

Udruženja žena iz opštine Kovačica prefstaviće  svoj rad u Domu kulture Vladimir M. Fijat od 16 sati i 30 minuta. Pola sata nakon toga biće obavljeno rezanje kolača. Tačno u 17 časova u prostorijama MZ Samoš biće rezan kolač uoči seoske slave, Svetog Nikolaja letnjeg, koji se kod pravoslavnih vernika obeležava 22. maja.

Osim toga biće održan i koncert folklora od 17.30 sati, a predviđeno je da on traje do 18.30h. Takođe, svi posetioci Samoša će moći da od 18.30 do 19.30 posete Galeriju Vladimira Fijata.

Od 20 časova sve samoške goste i meštane Samoša zabavljaće Garavi Sokak u Domu kulture Vladimir M. Fijat. Glavni pokrovitelji manifestacije su Mesna zajednica Samoš, Dom kulture Vladimir M. Fijat i Turistička organizacija opštine Kovačica.