Sport  

Košarkašice Srbije pobedile Brazil, Ivon Anderson MVP turnira

Košarkašice Srbije pobedile Brazil, Ivon Anderson MVP turnira

FOTO: KSS

Košarkašice Srbije u meču bez rezultatskog značaja na kvalifikacionom turniru u Beogradu bile su bolje od Brazila - 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13).

Izabranice Marine Maljković su  praktično sve vreme kontrolisala rezultat, uglavnom bile u prednosti, ali je Brazil u nekoliko navrata uspevao da stigne do izjednačenja pa i da povede, ali tek sa poenom ili dva razlike.

Nije Srbiji rezultatski ova utakmica značila ništa jer je mesto na šampionatu sveta obezbedila u subotu uveče sjajnom igrom i pobedom protiv Australije.

Najbolje u novoj pobedi Srbije bile su Ivon Anderson sa 25 poena, Tina Krajišnik ubacila je 15 uz šest skokova, Saša Čađo brojala je do deset uz dva skoka i četiri asistencije.

U ekipi Brazila istakla se Silva sa 17 poena i 13 skokova, ona je bila i jedina sa dvocifrenim učinkom u ekipi Brazila.

Po završetku poslednje utakmice na turniru između Srbije i Brazila, održana je svečana ceremonija proglašenja najbolje petorke i MVP igračice A kvalifikacionog turnira u Beogradu.

U prvoj petorci A turnira su Ivon Anderson i Aleksandra Crvendakić iz Srbije, Jisu Park iz Koreje, Australijanka Sami Vitkomb i Brazilka Kamila Silva.

Naša reprezentativka Ivon Anderson je zahvaljujući odličnim partijama proglašena za MVP turnira, a priznanje joj je dodelio predsednik KSS Predrag Danilović.