Južni Banat   Alibunar   Društvo   Najvažnije  

Alibunar: Potpisan sporazum o izgradnji vrtića u Banatskom Karlovcu

Predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić potpisala je u Ministarstvu prosvete sporazum o izgradnji novog vrtića u Banatskom Karlovcu.
Alibunar: Potpisan sporazum o izgradnji vrtića u Banatskom Karlovcu

FOTO: Opština Alibunar

Potpisivanju je prisustvovao državni sekretar Zoran Kasalović koji je tom prilikom izjavio da je ulaganje u obrazovanje bio i ostao jedan od prioriteta Ministarstva prosvete.

Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Svetskom bankom i uz podršku lokalnih samouprava, sprovodi projekat izgradnje novih vrtića i dogradnje postojećih u okviru projekta „Inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja.“

„Opština Alibunar duguje veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu prosvete koji su u saradnji sa Svetskom bankom uspeli da obezbede neophodna sredstva za realizaciju projekta izgradnje novog objekta vrtića, sa posebnim naglaskom da će objekat biti izgrađen u najvećem mestu na teritoriji opštine Alibunar, Banatskom Karlovcu. Predškolska ustanova „Poletarac“ poseduje tri svoja objekta , u Alibunaru, Vladimirovcu i Banatskom Karlovcu, a najveći broj upisane dece je upravo u Banatskom Karlovcu, gde je vrtić pod otiskom vremena u dosta lošem stanju, te stoga cenimo što je prepoznata potreba za novim objektom koji će boravak, obrazovanje i vaspitanje dece značajno unaprediti i podići na viši nivo. Izgradnja novog vrtića ima višestruki značaj i uticaj na razvoj društvene zajednice u opštini Alibunar, gde je akcenat na što bezbrižnijem i kvalitetnijem odrastanju mališana u savremeno opremljenom ambijentu koji novi objekat nosi sa sobom. Cilj je pružiti zdravo odrastanje, stručno obrazovanje i inovativni pristup radu sa najmlađima kako bi naučili sve vrline, veštine i razvili empatiju koja će im kasnije koristiti u zrelijim godinama. Takođe važno je napomenuti da će se stvoriti uslovi za proširenje postojećih kapaciteta, nova zaposlenja stručnog kadra u inkluziji dece. Opština Alibunar preduzela je na sebe obavezu finansiranja izrade projektne dokumentacije za rušenje postojećeg objekta, njegovo rušenje i vršenje stručnog nadzora nad izgradnjom novog objekta. S ponosom kažemo da će ovo biti najznačajniji projekat koji će biti realizovan u našoj opštini u sferi obrazovanja zadnjih godina.“, rekla je predsednica opštine Alibunar Zorana Bratić.