Južni Banat   Kovin   Društvo  

Veliki broj manifestacija i ove godine u Kovinu

U opštini Kovin tokom čitave godine organizuje se veliki broj manifestacija. Već u maju će u Bavaništu biti održan 22. dečji sabor Dani ćirilice. Za juni je planirana nova velika manifestacija od značaja za opštinu Kovin, Stari Lala.
Veliki broj manifestacija i ove godine u Kovinu

FOTO: Opština Kovin

Na teritoriji opštine Kovin već su krenuli sa organizacijom velikih događaja. Proteklog vikenda je u Malom Bavaništu održana druga po redu "Sarmijada", a već za ovaj vikend se planira dvadeset i drugi po redu dečji sabor Dani ćirilice u Bavaništu.

„Ove godine je tema život. Na konkurs je stiglo preko 3500 radova, najviše u kategoriji inicijala i kaligrafskih natpisa. U subotu će biti organzovana dodela priznanja“, kaže direktorka TO opštine Kovin Divna Kirilov.

Prema rečima Divne Kirilov deca koja žive u dijaspori, a učestvovala su na konkursu u okviru dana Ćirilice, biće gosti opštine u avgustu tokom raspusta. U Kovinu se već pripremaju i sa tradicinalnu manifestaciju "Stari Lala" koji će i ove godine okupiti veliki broj privrednika.

Šljunkara je jedno od omiljenih izletišta  kako Kovincima, tako i ljudima iz okolnih mesta. Na ovom mestu će biti obogaćena turistička ponuda.

„Mogu da napomenem da će i na Šljunkari biti dosta radova, a što se tiče auto kampa od Ministarstva turizma su stigla sredstva tako da će biti auto kamp na ovom mestu“, otkriva direktorka TO Kovin.

Osim velikog broja manifestacija iz Turističke organizacije opštine Kovin pozivaju ljubitelje prirode da posete i Deliblatsku peščaru i jezero Kraljevac, kao bisere turističke ponude ovog dela Južnog Banata.