Južni Banat   Društvo   Srbija   Najvažnije  

Regata „Vode Vojvodine“ od 21. do 30. juna

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 13. po redu, ove godine održava se od 21. do 30. juna, na Dunavu, Tisi i kanalima Dunav – Tisa – Dunav.
Regata  „Vode Vojvodine“ od 21. do 30. juna

FOTO: Vode Vojvodine

Regata, kao i svake godine, okuplja ljubitelje rekreativne plovidbe, a ove godine preći će se oko 250 kilometara na vojvođanskim plovnim putevima, sa sledećom maršrutom: Novi Sad – Titel – Zrenjanin – Žitište – Mihajlovo – Novi Bečej – Bečej – Srobran – Bački Petrovac – Sremski Karlovci – Novi Sad.

Regata je otvorena za sve koji su željni avanture sa društvom ili porodicom, a za prijavu je neophodno posedovanje registrovanog plovnog vozila i važeće plovidbene dozvole.

Učešće u regati je besplatno, a svi zainteresovani treba da popune prijavu na sajtu www.vodevojvodine.rs, te popunjenu prijavu sa skeniranom plovidbenom dozvolom pošalju na mejl regata@vodevojvodine.rs do 31. maja. Broj prijava je ograničen.

Budući da JVP „Vode Vojvodine“ ove godine obeležava 20 godina postojanja, te da se sama regata organizuje s ciljem promocije nautičkih potencijala, JVP „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Opštinom Sremski Karlovci obeležiti Međunarodni dan Dunava, po povratku regataša, 29. juna na obali u Sremskim Karlovcima.