Južni Banat   Društvo   Pančevo   Politika   Najvažnije  

Predsednik Vučić u Pančevu pred više od 30.000 građana: "Nikada se neću predati - Srbija je jedina svetinja koju moramo da odbranimo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji složena i da je zbog toga tokom dana održao više sastanaka sa, kako se navodi, domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije.
Predsednik Vučić u Pančevu pred više od 30.000 građana: "Nikada se neću predati - Srbija je jedina svetinja koju moramo da odbranimo"

FOTO: Instagram: @buducnostsrbijeav

Vučić se obratio okupljenima rekavši da slobodno spuste zastave da može da vidi i one ljude u daljini, a zatim je dobio ogroman aplauz.

Hvala vam što ste danas ovde, danas ću da imam malo duži govor, možda 25 minuta. Videćemo… Hvala vam što ste ovde. Pokušali su sve da dođe do skupa, pokušali su sve da spreče one koji vole svoju zemlju da budu uz nju i nisu uspeli u tome. Nisu uspeli u tome zato što kada su ljudi odlučni u tome da brane svoju zemlju niko u tome ne može da ih spreči

Vučić je rekao da se naša zemlja danas suočava sa bezbroj teškoća, te da su se grdno prevarili oni koji misle da je Srbija šaka zobi.

 Danas ne slučajno Albanci su u Mitrovici predstavili svog gradonačelnika… Najsnažnije zapadne zemlje kažu da su legalni izbori, a šta bi nama rekli da izađe tri odsto – kazao je Vučić i istakao da ništa što se događa danas nije slučajno.

Kako kaže, oni su očekivali da im se Kosovo i Metohija preda na tacni.

– Nije slučajno to što su juče zaustavljali Srbe i naplaćivali im kazne, a to nemaju pravo… Danas kad sam razgovarao kažu mi da je to greška… Uvek negde pogreše kada su Srbi u pitanju. Sve mi razumemo, samo nemojte da nas terate da vas uvek razumemo kada grešite na našu štetu… Mi smo mali, ali imamo osobinu da čuvamo svoje i ne tražimo tuđe, ali od onog što je naše ne odustajemo – kazao je Vučić i dodao da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM.

Kako kaže, Srbi su dali rok do 1. juna.

Vučić zato danas prisustvuje samo velikom narodnom mitingu u Pančevu.

Prethodno je bilo planirano da Vučić poseti i Belu Crkvu i Vršac, prisustvuje otvaranju sportske hale, poseti fabriku papira, prisustvuje otvaranju rekonstruisanog objekta za decu i mlade sa invaliditetom i dva privatna poljoprivredna gazdinstva.