Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Manifestacija "Prolećni dani" po šesti put u Pančevu

Manifestacija "Prolećni dani" po šesti put u Pančevu

FOTO: printscreen RTV PA

Udruženja žena iz cele Srbije okupile su se u Pančevu da bi predstavile svoje rukotvorine, tradicionalnu nošnju i hranu.

Manifestacija „Prolećni dani“ održana je po šesti put u organizaciji Udruženja „Vešte ruke“ i to uz podršku Grada i Turističke organizacije Pančevo.

Na platou ispred gradske uprave Pančevo  manifestaciju “Prolećni dani” otvorila je Marija Jević, gradska većnica zadužena za kulturu i omladinu. Istakla je da je ponosna što je Pančevo danas Srbija u malom.

Gradska većnica je rekla da joj je drago što je na jednom mestu predstavljena naša kultura, tradicija i stari zanati. Marija Jević je na kraju istakla da će Grad Pančevo podržati tu manifestaciju kda bi ona bila bolja, veća i mnogo jača.

Udruženje “Vešte ruke” okupilo je žene iz Ražnja, Despotovca, Kruševca, Petrovca na Mlavi, Titela, kao i iz mesta iz okoline Pančeva. Predsednica Udruženja Jelka Đorđević je izjavila da mnogo znači što je ta manifestacija postala gradska i što im je pružena prilika da na jednom mestu predstave lepote Srbije. 

Najlepše vezena jastučnica i maramica, najslađi mafin od jagode, najlepše ukrašeni štand, a ove godine prvi put je organizovano i takmičenje u vezu. Dok se desetak prijavljenih žena borilo vezom za titulu najbolje, Pančevci su mogli vide divne tradicionlane predmete, ali i savremene rukotvorine.