FOTO: Pixels
Cena ovog kolača u restoranima je zaista visoka, a on se u kućnim uslovima može napraviti zaista jednostavno lako i jeftino.
Sve što vam je potrebno je:
240 g maslaca
6 kom jaja
2 kesice vanilin šećera
120 g brašna
240 g crne čokolade
Način pripreme: Čokoladu rastopiti u manjoj šerpici na laganoj vatri. Maslac dobro umutiti sa šećerom, i dodati vanil šećer. Zatim lagano jedno po jedno jaje ubacite u tu smesu i mešajte. Nakon što se sjedini dodajte takođe malo po malo brašna. Na kraju sjedinite sve to sa čokoladom. Stavite smesu u kalupe, mogu vam poslužiti i obične keramičke šolje, a rernu zagrejte na 200°C. Najteži deo jeste pečenje, morate biti pažljivi jer ako preterate kolačići neće ostati mekani iznutra. Neko optimalno vreme je između 10 i 12minuta. Prijatno bam bilo uživajte u slatkom ukusu!