Južni Banat   Društvo   Opovo   Najvažnije  

Pokrajinska Vlada dodelila sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“ u Opovu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Sremskoj Mitrovici ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine. Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose  s  verskim zajednicama podržani su projekti u 11 gradova i opština.
Pokrajinska Vlada dodelila  sredstva za igradnju Vile „Mis Helena“ u Opovu

FOTO: Glas Opova

„Izdvajanjem ovih sredstava pokrenuli smo jedan snažan proces i verujem da ćemo u budućnosti biti ponosni što smo deo zajedničke politike jer smo obezbedili finansijska sredstva koja nas vode ka realizaciji projekata u oblasti kulture. Toga ne bi bilo da nismo uredili javne finansije i vodili uspešnu politiku zajedno sa predsednikom Republike i Vladom Srbije. Zbog održanja našeg duha, zbog kulturnih stvaralaca i mladih koji treba da ostanu u svojim sredinama, usmerili smo novac i u manje sredine“, istakao je Mirović.

Na ovom konkursu Opštini Opovo su odobrena sredstva u iznosu 15,5 miliona dinara za projekat „Rekonstrukcija i sanacija poslovnog prostora broj 1 sa promenom namene u prostor za kulturno umetničku delatnost i zabavu“ – nedostajuća sredstva za realizaciju revidiranog projekta“, odnosno završetak rekonstrukcije Vile „Mis Helena“ u Opovu.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao opštinski većnik Goran Divljački.

Izvor: Glas Opova