Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

U Mašinskoj školi Pančevo održana tribina "Socijalni dijalog - Mladi mlađima"

U Mašinskoj školi u Pančevu održana je tribina pod nazivom „Socijalni dijalog Mladi mlađima“ na kojoj su učesnici bili učenici prvog razreda ove srednje škole kao i studenti sa nekoliko fakulteta Beogradskog univerziteta.
U Mašinskoj školi Pančevo održana tribina "Socijalni dijalog - Mladi mlađima"

FOTO: Prinscreen/TVP

U Mašinskoj školi na inicijativu kancelarije za Dualno obrazovanje održana je tribina pod nazivom „Socijalni dijalog Mladi mlađima“. Cilj ovog dijaloga jeste da se pomogne mladima u određnim dilemama.

Gabrijela Grujić direktorka kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija istakla je da će Vlada Republike Srbije nastaviti da ulaže u ovakve projekte.

Tribini je prisustvovao i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao da se grad Pančevo trudi da uvek bude pionir u dobrim stvarima, a jedna od njih je i dualno obrazovanje.

Mašinska škola Pančevo je jedna od prvih škola u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji kaže direktor ove škole i ističe da su iskustva i poslodavaca i učenika dobra.

U narednom periodu kancelarija za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija planira osnivanje stalnog tima inicijative socijalnog dijaloga Mladi mlađima koji će biti dostupan svim mladim ljudima, kako iz Pančeva, tako i sa teritorije cele Srbije.