Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Pančevo: Počeli jubilarni 20 “Majski dani knjige”

U pančevačkoj Gradskoj biblioteci počeli su jubilarni 20 “Majski dani knjige” koji organizuje Gradska biblioteka uz poršku Grada Pančeva i koji će trajati do 31. maja uz bogat knjževni program.
Pančevo: Počeli jubilarni 20 “Majski dani knjige”

FOTO: Prinscreen/TVP

Jubilarni 20 “Majski dani knjige“ otvoreni su u Gradskoj biblioteci a zaposleni u ovoj ustanovi su obeležili i slavu Sveti Kirilo i Metodije. Manifestaciju u svečano otvorila Marija Jević, gradska većnica za kulturu i omladinu, koja je tom prilikom istakla sledeće: 

- Dvadeset godina održati manifestaciju živom nije malo. Mnogo ste volje i truda uložili i u tome uspeli. Reklo bi se da je knjiga verna prijateljica i strpljiva učiteljica. U knjizi pronalazimo rešenje i utehu. Grad Pančevo je ponosan na "Majske dane knjge", na manifestaciju koja svake godine okupi dobre autore i zamiljive programe koje nas vraćaju na prave vrednosti koje su nam u ovom trenutku i te kako potrebne, istakla je Marija Jević. 

Majski dani knjige počeli su 24. maja, a sve do poslednjeg majskog dana biće orgnizovani različiti programi koji promovišu pisanu reč.