Sport  

Kadeti Srbije obezbedili plasman u četvrtfinale PE u Mađarskoj

ŠPANIJA - SRBIJA 1:1 (0:0)
Kadeti Srbije obezbedili plasman u četvrtfinale PE u Mađarskoj

FOTO: FSS

STRELCI: 0:1 Maksimović 68, 1:1 Jamal 78.  Sudija: D. Silverštak (Poljska). Stadion: BSC Stadion.
ŠPANIJA: Himenez, Arza (46. Rahado), J.Martin, kubarsi, Mesa (81. Granados), Diaz, Prim, Martinez (81.Munjoz), Jamal, Giu, R. Martin (46. Hernandez).
SRBIJA: Džodić, Milosavljević, Simić, Đurić, Ćuk, Mitrović, A.Petrović (81. Alilović), Vukojević (69. Sremčević), Maksimović (81. Subotić), M.Popović (90+1. Delibašić), Cvetković. 
Kadetska reprezentacija Srbije (U17) izborila je plasman u četvrtfinale Prvenstva Evrope koje se održava u Mađarskoj. U trećem kolu grupne faze, izabranici selektora Aleksandra Lukovića, odigrali su nerešeno – 1:1 (0:0) sa Španijom i tako kao drugoplasirana selekcija igraće protiv Poljske (subota 27.maj) za plasman među četiri najbolje kadetske reprezentacije u Evropi.
Srbija je dobro ušla u meč, a u prvom delu igre praktično i nije bilo većih uzbuđenja. Španija je imala veći posed, ali „orlići“ su delovali sigurno u svim linijama tima. Nastavak je doneo više uzbuđenja i radost Srbije. Ponovo je ceo posao završio Matija Popović, bila je to njegova nova asistencija na šampionatu, posle odlične partije u meču sa Italijom, ali i u drugom poluvremenu duela sa Slovenijom. Pronašao je Popović na drugoj stativi Maksimovića koji je matirao Himeneza. Posle desetak minuta igre Španija je ipak došla do izjednačenja, ali kako je u drugom meču dana Italija bila ubedljiva protiv Slovenije (3:0), plasman u četvrtfinale Prvenstva Evrope je bio praktično osiguran.