Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

Opština Opovo: Dodeljena prva kuća na EU projektu

U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, posle uspešno sprovedenih pripremnih aktivnosti, dodeljena je prva kuća od planiranih ukupno deset. Kuća u Sakulama je dodeljena porodici Šamanc Mariusa, a koja je prethodno prošla kroz proces selekcije projektnih korisnika.
Opština Opovo: Dodeljena prva kuća na EU projektu

FOTO: Glas Opova

„Ovo je projekat koji se sprovodi sa dosta emocija jer pre svega ima humanitarni karakter. Zbog toga se veoma pažljivo i odgovorno realizuje i meni je izuzetno drago što smo počeli sa finalnom fazom. Porodica Šamanc Mariusa je prva kojoj je dodeljena kuća i nadam se da će uskoro i ostali projektni korisnici završiti sa pripremnim aktivnostima i potpisati ugovore“, izjavio je predsednik opštine Miloš Markov.
S druge strane, Marius Šamanc je izrazio zahvalnost na podršci i istakao koliko njemu i njegovoj porodici znači što će konačno imati svoj dom.
Obuhvaćene osetljive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.
Projekat traje do 31. jula 2023.