Južni Banat   Vršac   Društvo   Najvažnije  

Vršac: Proglašeni dobitnici javnih priznanja u 2023. godini

Vršac: Proglašeni dobitnici javnih priznanja u 2023. godini

FOTO: Grad Vršac

Skupština Grada Vršca je na svečanoj sednici donela Odluku o dodeli javnih priznanja u 2023. godini. Obrazloženje Odluke iznela je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti medicinske nauke, Nagrada za životno delo doeljuje se prof. dr Đorđu Radaku, doktoru impozantne svetske biografije, koji je vršio sva nastavnička zvanja na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a u profesionalnom radu najviše se bavio rekonstruktivnom vaskularnom hirurgijom, posebno karotidnih arterija.

Za izuzetan doprinos afirmaciji kulturne i istorijske vrednosti Grada Vršca, Povelja Grada Vršca za 2023. godinu dodeljuje se Kulijus Aleksanderu Sigmundu Pastu, humanisti, eruditi, rizničaru banatske kulturne istorije i zaštitniku vršačkog kulturnog i duhovnog nasleđa.

Za požrtvovanje i pokazanu hrabrost, Povelja Grada Vršca za 2023. godinu dodeljuje se Nataši Milić, zaposlenoj u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici, koja se posebno profesionalno istakla tokom gašenja velikog požara na Vršačkom bregu.

Za izuzetan doprinos u privredi i humanitarnom radu, Povelja Grada Vršca za 2023. godinu dodeljuje se Čoloka Denucu, uspešnom privredniku, velikom humanisti i dobrotvoru.

Javna priznanja dobitnicima biće uručena na svečanosti povodom proslave praznika i slave Grada, 29. maja, na dan Svetog Teodora Vršačkog.