Južni Banat   Kovačica   Pančevo   Pančevo   Hronika  

Optužnica protiv Kovačičanina zbog ilegalnog držanja akcizne robe

Optužnica protiv Kovačičanina zbog ilegalnog držanja akcizne robe

FOTO: Pixabay

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv R.A. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

On se sumnjiči da je 23. februara 2023. u Kovačici skladištio robu za koju ne poseduje propisanu dokumentaciju o poreklu, u prostorima o kojima nije obavestio Poresku upravu.

Kako je saopštilo OJT Pančevo, on je u dvorištu kuće u kojoj živi, kao i u putničkim automobilima, držao 1,288 kg rezanog duvana i 318 ručno pravljenih cigareta punjenih rezanim duvanom.

Takođe, dana 23. februara2023. u Padini, u trgovinskoj radnji čiji je vlasnik i u putničkom vozilu ispred radnje, neovlašćeno je nabavio radi prodaje i držao 7,990 kg rezanog duvana i 124 ručno napravljene cigarete, bez propisane dokumentacije.

OJT Pančevo je zbog navedenog predložilo da se, imajući u vidu raniju osuđivanost, R.A. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3 godine i novčanu kaznu, kao i da se istom izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.