Sport   Najvažnije  

Železničar u subotu dočekuje Jedinstvo i slavi ulazak u Superligu

Utakmica protiv Ubljana igra se od 17.30 časova
Železničar u subotu dočekuje Jedinstvo i slavi ulazak u Superligu

FOTO: FK Železničar

Istorija je ispisana, a uprava Železničara želi da radost podeli sa svojim navijačima. Poslednju utakmicu u prvoligaškoj sezoni Pančevci igraju pred domaćom publikom pa je to prilika da svi kojima je Dizelka u svrcu dođu u subotu u 17.30 i pozdrave nogog člana elitnog takmičenja. 
Sledeće godine gostovaće u Pančevu najbolji klubovi Superlige, a za to je zaslužna upravo ova generacija. Predsednik Zoran Naunković zahvalio se svima na podršci, čak i kada je bilo teško. Imali su fudbaleri Železničara mnogo izazova, a poslednji im je preostao protiv Jednistva. Istina ovaj će biti samo za prestiž, više svečarski, nego takmičarski.
- Kao čovek, Pančevac i predsednik kluba hteo bih da se zahvalim svima koji su nas podržavali, a njih je zaista mnogo. Uz užičku Slobodu, OFK Vršac i Železničar su najgledaniji timovi u Prvoj ligi Srbije, što je još jedan pokazatelj da južni Banat voli fudbal. Cilj koji smo ostvarili, odnosno plasman Železničara u Superligu tako se pokazao kao pun pogodak. Hvala svim ljudima iz regiona, jer nam je njihova podrška zaista mnogo značila - rekao je predsednik Železničara Zoran Naunković.
Nadaju se u upravi Pančeva da će tribine biti pune i u subotu.
- Pozivam sve ljubitelje sporta da u subotu u 17.30 dođu na Sportski centar Mladost i da pozdrave stručni štab i momke koji su ostvarili najveći uspeh pančevačkog fudbala i jedan od najvećih sportskih uspeha, ali i da nam pomognu da sezonu završimo pobedom.
Ne treba sumnjati da će tako i biti, jer Pančevci vole Železničar. Ovo će ujedno biti prilika i da se pozdrave igrači koji su izvojevali veliki uspeh.
- Znamo da nas očekuje teška utakmica, jer je Jedinstvo odličan protivnik koji će boriti za četvrto mesto i plasman u baraž, ali isto tako smo svesni da igramo pred svojom publikom i da ćemo dati sve od sebe da se od naših navijača oprostimo pobedom. Pozivam sve da dođu u našu "Zelenu oazu" i da uz dobar rezultat proslavimo istorijski uspeh - dodao je jedan od najboljih Željinih fudbalera Luka Petrović.