Sport  

Kadeti Srbije igraju protiv Poljske za plasman u polufinale PE

Kadeti Srbije igraju protiv Poljske za plasman u polufinale PE

FOTO: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije u subotu, 27. maja, sa početkom u 15 sati igra protiv Poljske utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Selektor Aleksandar Luković rekao je da veruje u ovaj tim i da poraz na startu Evropskog prvenstva ne menja ništa, da je cilj jasan i da će se do njega svakako doći, ali težim putem protiv Italije i Španije.
- Tako je, ali da se ne vraćamo više na grupnu fazu i rezultate koje smo ostvarili. Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i zaista mi je drago što smo se plasirli među osam najboljih timova u Evropi. Slagao bih kads bih rekao da se tu završavaju naše ambicije. Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu koristi. Današnji trening smo iskoristili da se dodatno pripremo za duel sa Poljskom i spremimo taktičke varijante u fazi napada i odbrane. Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine - rekao je Aleksandar Luković.
Stefan Mitrović zbog parnih žutih kartona neće moći da pomogne u borbi za plasman u narednu fazu takmičenja.
-Nažalost, Stefan Mitrović neće moći da igra zbog suspenzije, ali su svi ostali zdravi i spremni. Imam apsolutno poverenje u igrače koji su tu, ni najmanju sumnju nemam da će svi odgovoriti zahtevima na pravi način, kao što su to činili i do sada. Spremamo se i svi jedva čekamo da utakmica počne. Očekujem da napravimo dobar rezultat - zaključio je Luković.