Srbija   Politika   Društvo  

Predsednik Vučić: Neophodno jedinstvo zbog nikad teže i veće krize na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da nikada nije bila teža ni veća kriza na Kosovu, posle današnjeg dana, i da je upravo zato neophodno jedinstvo svih građana. Ujedno, najavio je i sednicu Saveta za nacionalnoj bezbednosti na kojoj će biti razmotrena situacija na Kosovu.
Predsednik Vučić: Neophodno jedinstvo zbog nikad teže i veće krize na Kosovu

FOTO: Printscreen/ instagram @budućnostsrbijeav

"Danas, kao da su namerno čekali taj dan, da značajan broj muškaraca sa severa dođe u Beograd, sa KiM, da bi napali na opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću“, ukazao je Vučić na skupu "Srbija nade".

 

Na sve to, ističe, ćutali su iz Kvinte, koja sada to osuđuje, ali tek sada, kada su Albanci završili posao.

„Nismo imali težu i veću krizu na Kosovu. Posle ovog skupa, imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost o Kosovu. A, plašim se, mnogo toga lošeg, jer znam sa kim imamo posla“, rekao je Vučić.Upravo zbog toga, i svega drugog što se desilo, jedinstvo, zajedništvo i ujedinjenost su potrebniji nego ikada, poručio je Vučić.

Upozorio je da sledi težak period, po pitanju Kosova, verovatno najteži.„Pritisnuti smo uza zid lažima. Čuvaćemo mir, tražićemo mir. Boriću se da svaki sekund mira duže traje, ali kažem da na prvi napad na Srbe na KiM - Sbrija neće sedeti skrštenih ruku. Hoćete da proterujete Srbe? Nećete ih proterati“, poručio je Vučić.

Zahavlio je svima koji su došli po lošem vremenu na skup, samo zato što vole svoju Srbiju.

„Kada smo ujedinjeni i zajedno, tada nam niko ne može ništa. Najvažnije je da samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa bezbroj problema“, rekao je predsednik Vučić.

Na početku obraćanja, on je zamolio sve prisutne da spuste zastave i pognu glavu i minutom ćutanja odaju poštu deci ubijenoj u školi „Vladislav Ribnikar“, njihovom čuvaru i mladima ubijeni u Duboni i Malom orašju kod Mladenovca.„Danas moramo da razgovaramo u tišini, da čujemo pitanje i odgovore, dužni smo deci koju smo izgubili, deci kojoj treba da pomognemo da porastu“, rekao je Vučić.

Kako je primetio, najvažnija pitanja posle 3. maja su – čemu smo učili decu, čemu ih učimo, čemu ćemo ih učiti - podeli ili zajedništvu.

„Hoće li govoriti da su jedni bedni, a drugi uzvišeni, da li će znati da kažu hvala, molim ili će misliti da su svi drugi neprijatelji, da sa njima ne pričaju...“, naveo je Vučić.

Izvor: Pink.rs