Sport  

Poraz kadeta Srbije na Prvenstvu Evrope

Poljska - Srbija 3:2 (1:0)
Poraz kadeta Srbije na Prvenstvu Evrope

FOTO: FSS

STRELCI: 1:0 Križanovski 4, 1:1 Vukojević 51, 2:1 Mikolajevski 62, 2:2 Subotić 70, 3:2 Rejčuk 89. minutu. Trening centar u Telki. Sudija: E.Masijev (Azerbejdžan).
POLJSKA: Pjekutovski, Stala, Orlikovski, Križanovski, Kolanko, Boris (71. Brziski), Snaucer (77. Tomščuk), Rejčuk, Volski (77. Gurgul), Skocilas, Huras (54. Mikolajevski). 
SRBIJA: Džodić, Milosavljević, Simić, Đurić (90+1. Sremčević), Ćuk (64. Subotić), A.Petrović, Alilović (64. Delibašić), Vukojević, Maksimović, M.Popović, Cvetković. 
Kadetska reprezentacija Srbije (U17) nije uspela da se plasira u polufinale Prvenstva Evrope koje se održava u Mađarskoj. Orlići su poraženi od vršnjaka iz Poljske – 2:3 (0:1), posle gola koji je postignut u samoj završnici meča, iz slobodnog udarca. Sve do tada Srbija je pokazala sve ono što treba da krasi jednu selekciju koja definitivno ima lepu budućnost. Kvalitet, karakter, snagu, želju, volju,  demonstrirali su izabranici selektora Aleksandra Lukovića. Poljska je dva puta vodila, dva puta se Srbija vraćala u igru, bila u jednom trenutku na pragu potpunog preokreta, ali presudila je na kraju - sreća. Ostaje žal za rezultatom koji bi Srbiju prvi put u istoriji odveo na Prvenstvo sveta za igrače do 17 godina, ali posle svega prikazanog, ova generacija naših igrača zaslužuje velike pohvale za sve prikazano na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj.