Najvažnije   Sport  

Železničar sa pet golova u mreži Jedinstva završio sezonu

Železničar - Jednistvo 5:3 (2:2)
Železničar sa pet golova u mreži Jedinstva završio sezonu

FOTO: FK Železničar

STADION: SC "Mladost" u Pančevu. Gledalaca: Sudija: Mladen Jakovljević. Strelci: Tomanović u 19, A.Đorđević u 27, Grgić u 47, Kordić u 64, M.Konatar u 78. minutu za Železničar, a D. Miladinović u 20, Karikari u 29, Zubairu u 68. minutu za Jednistvo. Žuti kartoni; Obradović (Železničar) Karikiri, Ibrahim i Denić (Jedinstvo).
ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Grbić, Hajdin, M.Jovanović (90.Simčević) , Kordić, Lainović (46.Zuvić) Obradović, Petrović(84.Trifunović), Tomanović, Đoređević (73.Konatar)
JEDNINSTVO: Jovanović, Bogdanaović, Denić, Doderović, Ibrahim, Karikari, Marković, Miladinović, Milanović (67.Adamović), Milićević, Vladisavljević.
Nije moglo bolje za kraj. Sa pet golova u mreži Železničar je ispratio Jednistvo na Ub. Fantastičnom igrom izabranici Vladimira Gaćinovića pokazali su da su zasluženo stigli do superligaškog društva. 

Uprkos jakoj kiši Pančevce to nije sprečilo da dođu u SC "Mladost" i pozdrave igrače koji će biti upisani zlatnim slovima u istoriju sporta grada na Tamišu. Kada je sudija Mladen Jakovljević označio kraj meča, slavlje je moglo da počne i to zasluženo. Bilo je uspona i padova tokom eszone, ali je uprava Železničara zajedno sa igračima uvek uspevala da iz svega izađe jača bolja i spremnija za nove izatove.
I imala je publika u Pančevu šta da vidi na oproštaju od najuspešnije sezone. Fantastičnim šutem sa preko 30 metara Saša Tomanović je doveo Železničar u vođstvo. Golman Jednistva iako dobro postavljen mogao je samo da isprati loptu koja je završila u gornjem desnom uglu.
Radost,istina nije dugo trajala, jer je Jedinstvo stiglo do izjednačenja samo minut kasnije, preko Miladinovića. To, međutim nije obeshrabrilo domaći tim. Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:1. Sudija Jakovljević dosudio je slobodan udarac za Železničar na dvadesetak metara od gola Jedinstva, a loptu je namestio Aleksandar Đorđević, koji je preciznim šutem, pored živog zida smestio loptu u mrežu Jovanovića.
Usledio je ponovo pad koncentracije, što su Ubljani iskoristili pa je Karikari ponovo doneo izjednačenje gostujućem timu. Do kraja prvog dela igre imao je Železničar još nekoliko prilika, ali se rezultat nije menjao.
U nastavku utakmice, viđena je prava kiša golova u režiji domaćina koji je od starta krenuo ofanzivno, što je dalo rezultata. Već u 47. minutu bilo 3:2. Strelac je bio Dario Grgić, kome je ovo bio 13. gol u sezoni. Publika u Pančevu videla je pravu goleadu na današnjoj utakmici, a za novu radost domaćeg tima pobrinuo se Šaleta Kordić u 64. minutu utakmice. Uspelo je Jedinstvo da smanji na 4:3 preko Zubairua četiri muinuta kasnije, ali to je bilo sve od Ubljana. Šlag na tortu, petim golom stavio je Marko Konatar, koji je zapečatio sudbinu Jedinstva i sprečio njihov odlazak u baraž.
Železničar je zasluženo slavio i trijumfalno ušao u elitno društvo. Doviđenja Prva ligo, dobrodošli superligaši.