Južni Banat   Alibunar   Društvo  

Lokve: Održana sednica Skupštine Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine

Na sednici Skupštine festivala rumunskog folklora i muzike iz Vojvodine, koja je održana u nedelju, 28. maja, u Domu kulture u Lokvama, razmatrano je 11 tačaka dnevnog reda.
Lokve: Održana sednica Skupštine Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine

FOTO: MZ Lokve

Selo Lokve biće ovogodišnji domaćin Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine koji će biti održan od 16. do 19. avgusta. Na sednici Skupštine festivala koja je održana proteklog vikenda u prostorijama Doma kulture, članovi skupštine su doneli važne odluke u vezi organizacije ovogodišnjeg festivala.

- Glavne teme su bile upoznavanje domaćina sa načinom funkcionisanja festivala. Imali smo 11 tačaka na dnevnom redu. Lokvanci su i ranije organizovali ovaj festival i već imaju iskustva u tome. Završena je selekcija vokalnih i instrumentalnih solista. Ove godine ćemo imati 39 solista. Komisija je donela odluku da svi učestvuju i svi su dobro došli na festival, rekao je Viorel Balađan, predsednik festivala.

Lokvanci važe za dobre domaćine, pa tako da ove godine spremaju bogat program. Darijan Lotrean, predsednik ansambla kaže da su pripreme već krenule i da će se na sceni predstaviti veliki broj amatera.

– Mi smo počeli sa pripremama tako što smo angažovali koreografa iz Rumunije koji će nam postaviti nekoliko koreografija koje će biti u konkurenciji. Organizovali smo folkorni ansambl koji sada ima više članova nego ranije. Okupićemo i članove koji će pevati kao i orkestar. Očekujemo veliki broj posetilaca za vreme trajanja festivala, rekao je Darijan Lotrean, predsednik KUD „Casa tineretului“.

U narednom periodu će se održati nova sednica, na kojoj će se detaljnije utvrditi aktivnosti koje će uslediti u cilju organizovanja ovog posebnog kulturnog događaja.