Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Kultura  

Izložba Isidore Stojanović u Galeriji savremen umetnosti u Pančevu

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva najavljuje izložbu crteža i slika “U Nestajanju i stvaranju” Isidore Stojanović.
Izložba Isidore Stojanović u Galeriji savremen umetnosti u Pančevu

FOTO: KC Pančevo

Izložba je realizacija druge nagrade na 52. Salonu umetnosti Pančeva 2022, o temi Pozicija stvaranja. Izložba će biti otvorena od 5. juna do 22. juna.

Isidora Stojanović rođena je 1998, u Pančevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, 2021, u Beogradu, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja. Učestvovala je u radionici pod nazivom reAKCIJA, u okviru programa Pre Salona 2018, koju organizuje i sprovodi Muzej primenjenih umetnosti, u okviru pratećeg programa Salona arhitekture. Godinu kasnije izložila je na Salonu nameštaja idejno rešenje i kartonski prototip hoklice za predškolce. Na završnoj godini osnovnih studija učestvovala je na izložbi Diploma u Muzeju primenjenih umetnosti, kao i na izložbi Refleksija 2021, održanoj u okviru Pre Salona, u Galeriji Žad. Na poziv profesorke Tanje Manojlović, učestvovala je u izložbi Smart Art, u Galeriji N. O. Concept u Beogradu, 2021. godine, a iste godine izlagala je na 51. Salonu umetnosti Pančeva Traganje, u Narodnom muzeju Pančeva.

Učestvovala je na izložbi Neko drugo ja, u okviru Festivala Na sopstveni pogon, u Obrenovcu, u oktobru 2021. godine. Participirala je na dve likovne kolonije – 54. Likovnoj koloniji Deliblatski pesak, kao i na Gernik Art Kampu u Rumuniji, 2022. godine. U septembru 2022. godine izlagala je na Designe Week-u u Novom Sadu, u okviru njihovog Show room-a. Na 52. Salonu umetnosti Pančeva, 2022. godine, osvojila je jednu od dve ravnopravne nagrade. Krajem iste godine, po pozivu Sonje Jankov, izlagala je na 17. izložbi Umetnost, arhitektura, dizajn – Staništa, u Galeriji savremene umetnosti Pančevo.