Južni Banat   Društvo   Pančevo  

Pančevo: Povećan broj poseta na ORL odeljenju

Tokom proteklog vikenda bio je povećan broj dece koje su roditeji dovodili  zbog laringitisa.  Laringitis spada u hitne slučajeve jer otiče prostor ipod glasnih žica i neophodno je odmah dati terapiju ističe načelnik ORL odeljenja doktor Veljko Božić.
Pančevo: Povećan broj poseta na ORL odeljenju

FOTO: Pixels

Broj ambulantnih pregleda u Opštoj bolnici na Odeljenju za uho, grlo nos se povećava. Povećan broj mališana bio je tokom prethodnog vikenda koje su roditelji dovodili zbog laringitisa kada kašalj deteta opisuju kao lavež psa i najčešće se radi o laringitisu koji spada u hitna stanja.

Pojavilo se dosta tih laringita , što prati ovo nestabilno vreme.To je otok glasnih žica odnosno prostora ispod glasnih žica to može biti kritično i opasno stanje ako se ne preduzme na vreme. Može ugroziti život tog malog pacijenta jer su to deca do 4 godine. 

Ponekad od neke bezazlene situacije ali i nebrige  završi se  u operacionoj sali na operacionom stolu gde se rade manje hiruške intervencije, o čemu se radi objasnio je doktor Božić.

Gnojne infekcije počinju od nekog procesa najčešće je vezana od kvarnih zuba .Ili od toga što smo mi sami pokušali cediti drenirati odnosno zapaljenje dlake.Mi to čim prepoznamo odvedemo u salu dreniramo i  dajemo antibiotike i to bude sve okej dva tri dana.

Samo prošlog vikenda kroz ambulantu lekara specijalista za uho ,grlo nos prošlo je više od 90 pacijenta.Zbog kiše ipak je manji broj pacijenta koji su tražili pomoć lekara zbog alergija.