Južni Banat   Društvo   Plandište   Najvažnije  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Plandištu imala sjajan odziv

U prostorijama Kulturnog centra, Crveni krst Plandište je u saradnji sa Zavodom za transvuziju krvi Vojvodine, organizovao humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Plandištu  imala sjajan odziv

FOTO: Opština Plandište

Veliki broj građana Opštine Pladnište odazvao se akciji dobrovoljnog davanja krvi, i svojim primerom pokazali da nije teško učiniti humano delo.

„Veliku odgovornost prema sebi i drugima možemo pokazati upravo odazivanjem na akcije dobrovoljnog davanja krvi. Time dajemo svoj doprinos u spašavanju mnogih života, jer naše malo jekome znači mnogo.

Odziv je i ovoga puta bio dobar, a prijavilo se 62 dobrovoljnih davalaca, od kojih je 57 uspešno dalo krv. Ono na šta smo veoma ponosni prilikom organizovanja ovih akcija je što se svaki put odazivaju naši sugrađani koji po prvi put daju krv, mahom mlađa populacija i eto danas ih je bilo ukupno 9.

Zahvalili bismo se svima koji su se odazvali našem pozivu i pozvali naše sugrađane da se u štop većem broju odazovu narednim pozivima, jer time ukazujemo na društvenu i zdravstvenu odgovornost prema jednom ovako humanom činu“, ističu predstavnici organizatora.